Logo Polskiego Radia
Print

Dobry zwyczaj – nie wyrzucaj żywności

PR dla Zagranicy
Ewa Plisiecka 08.10.2016 13:15
  • Banki Żywności.mp3
Marnujemy jedzenie kupując za dużo albo zapominając o dacie ważności
Źródło: Federacja Polskich Banków Żywności

Niemal 1/3 Polaków przyznaje się, że zdarza im się wyrzucać żywność. Wśród produktów, które najczęściej lądują w koszu są wędliny, pieczywo i warzywa. To dane z najnowszego raportu „Nie marnuj jedzenia 2016” opracowanego przez Federację Polskich Banków Żywności. 16 października będziemy obchodzić Światowy Dzień Żywności. To dobry moment, żeby przypominać o tym, jak ogromnym marnotrawstwem jest wyrzucanie produktów spożywczych – mówi Maria Kowalewska z Federacji Polskich Banków Żywności. Rozmawia z nią Ewa Plisiecka.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A O nas Kontakt